Rechemare service Volvo: C30, S40 şi V50, probleme cutie viteze

Cei de la Volvo se văd nevoiţi să intre în sarabanda rechemărilor în service. Din fericire, pentru o problemă minoră, care afectează modelele 2010-2011 Volvo C30, S40 şi V50.

Rechemare service Volvo: C30, S40 şi V50, probleme cutie viteze Rechemare service Volvo: C30, S40 şi V50, probleme cutie viteze

Pe principiul "buturuga mică răstoarnă carul mare", inginerii de la Volvo au descoperit o mică problemă, care, în cazuri extreme, ar putea provoca accidente. Până acum, însă, nu a fost cazul de aşa ceva.

Mai exact, este vorba despre strângerea necorespunzătoare a unui şurub a levierului cutiei de viteze. Prin urmare, cablul de comandă de la levier la cutia de viteze poate să se slăbească, cu urmări directe în ce priveşte comportamentul cutiei.

Adică pur şi simplu, dacă eşti într-o treaptă de viteză, nu mai poţi schimba treapta (deci, în caz de necesitate, nu mai poţi muta în "punctul mort"); pe de altă parte, există neşansa ca, dacă eşti în punctul neutru, să nu mai poţi angaja treapta I sau a II-a, deci nu mai poţi pleca de pe loc.

Remedierea problemei este, totuşi, foarte simplă: dealerii vor recurge la strângerea corectă a şurubului buclucaş în service, gratuit, pentru toţi posesorii maşinilor Volvo afectate. Este vorba de modele de clasă compactă 2010-2011 C30, S40 şi V50.

Probabil emoţiie privind preluarea Volvo de către Geely sunt de vină...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.