Rechemările în service s-au redus cu 30%

National Highway Traffic Safety Administration a înregistrat anul acesta 10,2 milioane maşini rechemate în service, cu 30% mai puţin decât anul trecut, fiind vorba de valori apropiate de cele înregistrate în 1994.

Rechemările în service s-au redus cu 30% Rechemările în service s-au redus cu 30%

Chiar dacă la prima vedere situaţia pare îmbucurătoare, lucrurile nu stau chiar aşa de roz. Este adevărat că în număr absolut de automobile avem de a face cu o scădere, însă anul acesta s-a atins un număr record de 642 de rechemări distincte, o creştere de 9% comparativ cu anul trecut. Chiar şi investigaţiile au crescut de la 98 la 233 anul trecut.

Iar faptul că s-au înregistrat mai puţine maşini rechemate în service nu înseamnă automat că vorbim de o creştere a calităţii maşinilor scoase de pe linia de producţie. David Kelly, administrator NHTSA afirmă că această scădere se poate pune pe seama implementării sistemului de detectare din timp a probemelor ce are ca principală consecinţă diminuare modelelor cu probleme ce ajung la clienţi,

Chrysler, în ciuda problemelor financiare, are cele mai puţine rechemări, doar 360.000, o imbunătăţire semnificativă faţă de 2007 unde a avut 2,2 milioane cu probleme. General Motors a crescut în schimb de la 538.000 la 1,9 milioane, trenduri asemănătoare regăsindu-se şi la Honda şi Toyota, în timp ce la Nissan cifrele au coborât.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.