Record de viteză: cea mai rapidă maşină electrică atinge 250 km/h!

Autor: Oraan Mărculescu 31 aug. 2011 Știri auto
Record de viteză: cea mai rapidă maşină electrică atinge 250 km/h!

Micul constructor elveţian Peraves a conceput un vehicul urban, la limita dintre motociclete şi maşini, denumit MonoTracer. Acesta are doar două roţi, poate primi două persoane la bord şi, recent, a fost declinat într-o versiune electrică E-Tracer.

Având un motor electric de circa 150 kW (204 CP) şi baterii litiu-ion de 20 kWh, MonoTracer E-Tracer este capabil să atingă viteze de peste 200 km/h – remarcabil, ştiut fiind că una dintre marile probleme ale maşinilor electrice sportive actuale este viteza maximă limitată, din raţiuni care ţin de temperaturile la care pot ajunge bateriile.

Iată, însă, că oficialii Guiness World Record ne oferă o surpriză interesantă: ei au măsurat viteza maximă pe care o poate atinge MonoTracer E-Tracer, aceasta fiind de 250 km/h. În condiţiile în care încercarea s-a realizat cu două persoane la bord, MonoTracer E-Tracer devine, fără discuţie, cea mai rapidă maşină electrică de până acum.

Este adevărat, şi alte maşini electrice se pot lăuda cu viteze maxime de peste 200 km/h – vezi Delta Motorsport E-4, care ajunge la 240 km/h sau prototipul Quimera AEGT, de 700 CP şi care promite 300 km/h. Însă, în cazul Cărţii Recordurilor, vorbim de maşini de serie, nu concepte sau prototipuri.

Iar MonoTracer E-Tracer, chiar dacă vorbim de o cadenţă de fabricaţie redusă, este, totuşi, un vehicul de serie, care poate fi cumpărat cu un preţ de bază de 79.350 euro (cu plata unui avans de 39.500 euro). O sumă justă pentru milionarii care vor să se laude că deţin cea mai rapidă maşină electrică din acest moment, nu?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide