Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania!

Maik şi Ronny Urland au reuşit să stabilească un record de viteză maximă pentru o maşină cu motor în doi cilindri - au atins 235 km/h cu un... Trabant!

Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania! Record de viteză cu Trabantul: 235 km/h în Germania!

Despre cunoscutele maşini Trabant se spune, glumind, că ating viteza maximă doar atunci când sunt tractate. În ce priveşte performanţele, orice fan Trabant ţi-ar spune că ar fi o nebunie să încerci să mergi cu mai mult de 120 km/h cu o astfel de maşină.

Trabantul are o caroserie foarte uşoară, de numai 750 kg, realizată din mase plastice, iar motorul său în doi timpi s-a făcut remarcat mai mult prin fumul pe care îl scoate decât prin performanţele sale.

Totuşi, a existat, la un moment dat, un Trabant care a intrat în Cartea Recordurilor, atingând viteza maximă de 200 km/h. O performanţă aproape uluitoare pentru "maşina poporului" din RDG, care acum, însă, a fost depăşită.

Pentru a celebra unirea celor două Germanii, acum 20 de ani, după căderea Zidului Berlinului, doi fani ai fenomenului Trabant au încercat să depăşească recordul precedent pe pista unui aeroport din Germania.

Fraţii Maik şi Ronny Urland au decis să-şi rişte, practic, viaţa, ducându-şi maşinuţa la limită - nu vorbim de un Trabant de serie, ci unul modificat astfel încât să poată face faţă încercării.

Rezultatul: atingerea unei viteze maxime de 235 km/h. Lucru posibil datorită tuningului motorului (atenţie, motorul nu a fost înlocuit, ci doar modificat, rămânând în configuraţia cu 2 cilindri), a unui kit exterior pentru obţinerea unui cât mai bun coeficient aerodinamic şi prin adoptarea unei suspensii sportive şi a unor pneuri de mare performanţă.

Bravo. Acum să vedem dacă se va încumeta cineva să obţină cel mai puţin poluant Trabant - şi nu vorbim de conceptul Trabant nT apărut la Frankfurt 2009.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.