Record de viteză: este atât de rapid încât nu apare în filmarea cu încetinitorul!

Forţele Aeriene ale SUA testează o ”sanie” propulsată de o rachetă hipersonică, care poate ajunge la viteza de 10.620 de kilometri pe oră. Viteza este atât de mare, încât sania nu este vizibilă nici în timpul filmării cu încetinitorul.

Testul a fost efectuat în Baza Aeriană Holloman, din statul New Mexico, iar „sania”-rachetă a atins viteza Mach 8.6 (de 8,6 ori viteza sunetului în aer), potrivit HuffPost. Viteza vehiculului experimental este atât de mare încât acesta nu poate fi observat de ochiul liber, dar nici pe filmarea derulată cu încetinitorul la o viteză de 1/4.

Şinele pe care a fost testat noul dispozitiv hipersonic au o lungime de 16 km, fiind considerate ca fiind cele mai lungi de acest tip din lume. Circuitul de teste este folosit frecvent pentru testarea unor componente ale rachetelor hypersonice dezvoltate de armata americană, inclusiv sisteme de control şi de ghidare. Totuşi, Departamentul de Apărare al SUA nu a precizat ce anume a fost testat în acest videoclip.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.