Record de viteză: este atât de rapid încât nu apare în filmarea cu încetinitorul!

Autor: Cristian Agatie 12 sept. 2019 Știri auto
Record de viteză: este atât de rapid încât nu apare în filmarea cu încetinitorul!

Testul a fost efectuat în Baza Aeriană Holloman, din statul New Mexico, iar „sania”-rachetă a atins viteza Mach 8.6 (de 8,6 ori viteza sunetului în aer), potrivit HuffPost. Viteza vehiculului experimental este atât de mare încât acesta nu poate fi observat de ochiul liber, dar nici pe filmarea derulată cu încetinitorul la o viteză de 1/4.

Şinele pe care a fost testat noul dispozitiv hipersonic au o lungime de 16 km, fiind considerate ca fiind cele mai lungi de acest tip din lume. Circuitul de teste este folosit frecvent pentru testarea unor componente ale rachetelor hypersonice dezvoltate de armata americană, inclusiv sisteme de control şi de ghidare. Totuşi, Departamentul de Apărare al SUA nu a precizat ce anume a fost testat în acest videoclip.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide