Record de viteză pe gheaţă cu Bentley Continental Supersports

Juha Kankkunen, cvadruplu campion în WRC, a stabilit un nou record de viteză pe gheaţă cu noul Bentley Continental Supersports Convertible.

Juha Kankkunen, campion de 4 ori în WRC, a reuşit să stabilească un nou record de viteză pe gheaţă, rulând cu 324,69 km/h la volanul noului Bentley Continental Supersports Convertible pe apele îngheţate din Marea Baltică de pe coasta Finlandei. Acesta a reuit să-şi depăşească propriul record din 2007, când a atins viteza maximă pe gheaţă de 321,6 km/h cu un Bentley Continental GT.

Pentru a ajunge la asemenea performanţe, maşina lui Kankkunen a suferit şi câteva modificări precum introducerea roll-cage-ului obligatoriu, anvelope de iarnă Pirelli (SottoZero II 275/40 R20), spoilere faţă şi spate pentru a oferi stabilitate pe suprafeţe alunecoase la viteze foarte mari şi o paraşută montată în bara spate pentru oprirea de urgenţă.

Pentru a proteja mediul înconjurător, cei de la Bentley au hotărât ca modelul britanic să fie alimentat doar cu Bioetanol E85. Acest lucru este posibil pentru toate modelele din gama Continental, capabile să ruleze pe benzină, bioetanol E85 sau orice combinaţie a celor două.

Cu ajutorul echipei sale experimentate şi inginerilor de la Bentley, Juha Kankkunen a învins temperaturi de minus 30 de grade, viscolul şi vântul care sufla pe pista de gheaţă lungă de 16,5 km şi 70 cm grosime. Recordul a fost stabilit pe o distanţă lungă de un kilometru iar viteza măsurată a fost certificată de către Poliţia de Trafic din Finlanda.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.