Record de viteză pentru maşinile de vacanţă: 222 km/h în Westfalia Jules Verne

Autor: Oraan Mărculescu 08 aug. 2012 Știri auto

Ce este, de fapt, o maşină de vacanţă (sau motorhome ori camper)? În general, o dubă cu un spaţiu interior transformat într-un mini-dormitor sau mini-sufragerie şi care oferă posibilitatea de a dormi fără probleme în maşină.

Cele mai simple maşini camper sunt, practic, vanuri cu o configuraţie interioară schimbată şi, eventual, cu un fel de cort adaptat pe acoperiş. Este şi cazul acestui Mercedes-Benz Viano Camper, care se pretează la ieşiri de weekend în mijlocul naturii, având cam tot ce-i trebuie pentru o familie.

Mercedes Benz Viano Westfalia Jules Verne are tot ce-i trebuie pentru o iesire de weekend

Pentru ca maşina să rămână street-legal, specialiştii de la Goldschmitt au lăsat la locul lor toate echipamentele de vacanţă, dar au intervenit cu modificări la trenul de rulare şi direcţie, precum şi cu optimizări ale cartografiei motorului, pentru a contracara efectele masei şi ale aerodinamicii nesatisfăcătoare.

La volanul maşinii s-a aflat pilotul Norbert Brenner, cunoscut în Germania prin faptul că a câştigat de opt ori cursa Hill Climb. Dar şi pentru precedentul record de 207 km/h, obţinut cu un Fiat Ducato camper, preparat tot de specialiştii de la Goldshmitt.

Norbert Brenner si-a depasit precedentul record de 207 km/h, atingand acum 222 km/h

De această dată, modelul Mercedes-Benz Viano Westfalia Jules Verne (nu ne întrebaţi de ce a primit acest nume…) a ajuns la 222 km/h, valoare care devine oficial recordul de viteză pentru o maşină de vacanţă.

Totuşi, chiar dacă imaginile următoare vă dau idei legate de adrenalină la volanul unui motorhome, noi rămânem la părerea că maşinile de vacanţă nu trebuie confundate cu maşinile de viteză. Nu credeţi?

Record de viteza pentru masinile de vacanta – 222 km/h de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide