Record mondial de viteză cu VW Jetta Hybrid

Volkswagen a reuşit să bată un record mondial de viteză cu o variantă modificată a modelului Jetta Hybrid. Berlina germană a reuşit să atingă o medie de 300 km/h în timpul celor două curse de omologare.

Record mondial de viteză cu VW Jetta Hybrid Record mondial de viteză cu VW Jetta Hybrid

Volkswagen Jetta Hybrid este noul deţinător al recordului de viteză pentru maşinile cu motoare mai mici de 1,5 litri care folosesc admisie forţată.

Volkswagen America a reuşit să atingă o viteză medie de 299,841 km/h după cele două curse necesare omologării. Asta înseamnă că fostul record, stabilit de aceeaşi maşină în luna august, a fost bătut cu 30,25 km/h.

Mai mult, în timpul celei de-a doua ture, maşina a reuşit o medie de viteză de 301,183 km/h, ceea ce reprezintă cea mai mare viteză atinsă vreodată de o maşină hibridă.

Volkswagen-ul Jetta folosit pentru a ajunge la această performanţă a fost modificat de divizia de cercetare şi dezvoltare a mărcii germane din Wolfsburg, Germania. Astfel, motorul de 1,4 litri turboalimentat dezvoltă acum în jur de 300 de cai putere, suspensia a fost coborâtă, roţile au fost schimbate cu unele speciale pentru rularea pe sare, iar din interior au fost scoase toate echipamentele inutile pentru uşurarea maşinii.

Pentru siguranţa pilotului, echipamentul de protecţie include un rollcage, scaune şi centuri de curse şi un sistem de prevenire a incendiilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.