Record mondial de viteză cu VW Jetta Hybrid

Autor: Iulian Dnistran 09 oct. 2012 Știri auto

Volkswagen Jetta Hybrid este noul deţinător al recordului de viteză pentru maşinile cu motoare mai mici de 1,5 litri care folosesc admisie forţată.

Volkswagen America a reuşit să atingă o viteză medie de 299,841 km/h după cele două curse necesare omologării. Asta înseamnă că fostul record, stabilit de aceeaşi maşină în luna august, a fost bătut cu 30,25 km/h.

Mai mult, în timpul celei de-a doua ture, maşina a reuşit o medie de viteză de 301,183 km/h, ceea ce reprezintă cea mai mare viteză atinsă vreodată de o maşină hibridă.

Volkswagen-ul Jetta folosit pentru a ajunge la această performanţă a fost modificat de divizia de cercetare şi dezvoltare a mărcii germane din Wolfsburg, Germania. Astfel, motorul de 1,4 litri turboalimentat dezvoltă acum în jur de 300 de cai putere, suspensia a fost coborâtă, roţile au fost schimbate cu unele speciale pentru rularea pe sare, iar din interior au fost scoase toate echipamentele inutile pentru uşurarea maşinii.

Pentru siguranţa pilotului, echipamentul de protecţie include un rollcage, scaune şi centuri de curse şi un sistem de prevenire a incendiilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide