Record mondial: VW Passat reuşeşte 2.666 km cu un singur plin

John Taylor, împreună cu soţia sa Helen au reuşit vechiul record de cei mai mulţi kilometri parcurşi cu un sigur plin, obţinând incredibila valoare de 2.666 km cu 70 de litri de combustibil.

Record mondial: VW Passat reuşeşte 2.666 km cu un singur plin Record mondial: VW Passat reuşeşte 2.666 km cu un singur plin

Modelul ales de cei doi americani pentru obţinerea acestui record este un Volkswagen Passat echipat cu propulsorul diesel de 2,0 litri ce dezvoltă 140 CP şi 320 Nm. John şi Helen Taylor au afirmat că au ales acest model din cauza consumului de carburant foarte mic pentru clasa sa, dar şi din cauza spaţiului şi comfortului oferit de sedanul german.

VW passat are un rezervor cu o capacitate de 70 l

Cuplul a plecat pe data de trei mai din oraşul Houston (Texas) şi au ajuns pe cinci mai în Sterling, Virginia. Cei doi au parcurs distanţa de 2.666 km cu doar un singur plin (70 litri), obţinând un consum mediu de doar 2,8 litri la suta de kilometri. Pentru ca testul să fie cât mai realist americanii au condus doar pe timpul zilei, pentru a simula condiţiile reale de trafi şi au încărcat maşina cu bagaje care cântăreau 54 kg. Oficialii Volkswagen SUA au fost uimiţi de rezultatul cuplului, mai ales că producătorul german a anuţat pentru modelul folosit un consum de 5,5 litri la suta de kilometri, o valoare aproape dublă faţă de cea obţinută de soţii Taylor.

Vechiul record a fost obţinut în Europa cu ajutorului unui alt model al constructorului din Wolfsburg: VW Passat 1.6 TDI. Atunci s-au parcurs 2.503,6 km cu aceeaşi cantitate de combustibil, cu 163 de km mai puţin.

Cuplul american a simulat condiţiile de trafic reale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.