Record pentru Infiniti M35h: maşini hibrid cu cel mai rapid demaraj

Berlina permium cu motorizare hibridă Infiniti M35h a reuşit să intre în Cartea Recordurilor printr-un record neaşteptat: maşina hibrid cu cel mai bun demaraj. Şi asta nu este totul: staţi să vedeţi ce companie selectă are!

Record pentru Infiniti M35h: maşini hibrid cu cel mai rapid demaraj Record pentru Infiniti M35h: maşini hibrid cu cel mai rapid demaraj

Carlos Ghosn poate fi foarte mulţumit, deoarece nava amiral (pe plan european) Infiniti M35h a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de "maşina hibrid cu cel mai bun demaraj". Evenimentul s-a consumat pe pista de drag-race de la Santa Pod, din Marea Britanie, maşina avându-l în spatele volanului pe jurnalistul Tim Pollard, de la cunoscuta revistă CAR.

Maşina a obţinut un timp de 13,9031 secunde pe o distanţă de 400 de metri, viteza atinsă fiind de peste 160 km/h (100 mph). Asta în condiţiile în care jurnalistul britanic nu a folosit schimbarea secvenţială a treptelor de viteză, cutia schimbând mai rapid în modul automat.

Un rezultat meritoriu, mai ales dacă ne gândim că acest timp este foarte apropiat de al unor monştri sacri ai istoriei auto: de exemplu Lamborghini Countach din 1982 (13,9 secunde), BMW M3 din 1998 (13,8 secunde) sau Porsche 911 Carrera din 2007 (13,6 secunde). Cum a reuşit Infiniti M35h să intre într-o asemenea companie selectă?

Ei bine, sistemul de propulsie hibridă al maşinii asociază un motor V6 de 3,5 litri şi 305 CP cu un motor electric de 50 kW (68 CP), ceea ce înseamnă că Infiniti M35h se bazează pe o putere totală de 364 CP. Prin urmare, maşina accelerează până la 100 km/h în doar 5,5 secunde, în condiţiile unui consum mediu de numai 7,0 litri/100 km şi unui nivel de emisii CO2 de 162 g/km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.