Record: Tesla S este cea mai rapidă electrică din lume

Berlina electrică a americanilor de la Tesla a primit titlul de cea mai rapidă electrică pe sfertul de milă, în urma unui test realizat în Palm Beach, unde modelul a impresionat pe toată lumea.

Record: Tesla S este cea mai rapidă electrică din lume Record: Tesla S este cea mai rapidă electrică din lume

Realizat de cei de la DragTime.com sub atenta supervizare a NEDRA (National Electric Drag Racing Association), testul a demonstrat că Tesla S este oficial cea mai rapidă maşină electrică din lume.

Noul statut este confirmat de cifrele înregistrate pe pista circuitului Palm Beach International Raceway, unde Tesla S a scos un timp de 12,371 secunde pe un sfert de milă. Electrica a avut nevoie de doar 3,9 secunde pentru a parcurge plaja 0-100 km/h, pentru a atinge viteza maximă de 179 km/h. Destul pentru a devansa categoric un Dodge Viper SRT10, după cum se poate vedea în materialul video de mai jos.

Astfel, oficialii NEDRA au declarat un nou record, care l-a înlocuit pe cel stabilit în urmă cu ceva timp de Tesla Roadster: 12,582 secunde pe un sfert de milă şi o viteză maximă de 169 km/h.

Recent, producţia berlinei electrice a atins pragul setat de constructor, şi anume 20.000 de unităţi pe an sau în medie, 400 de modele pe săptămână.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.