Recordul pe Nurburgring bătut de Ferrari 599XX

Ferrari 599XX este prima maşină de serie care coboară sub bariera celor 7 minute pe tur pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Practic, Ferrari 599XX este prima maşină sport de serie care reuşeşte să scoată pe un tur de circuit pe Nurburgring mai puţin de 7 minute. Timpul realizat de 599XX este de 6:58:16, valoare anunţată de italieni chiar la Salonul Auto Beijing 2010.

Maşina este propulsată o variantă modificată, dar şi mai uşoară a motorului de pe Enzo, dezvoltând 700 CP. Îmbunătăţiri s-au operat şi asupra cutie de viteze, timpul de schimbare fiind redus de la 100 la 60 ms. Performanţa se datorează şi aerodinamicii excelente a caroseriei la viteza de 300 de km/h, forţa de apăsare aerodimanică fiind de 630 kg.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.