Recordurile de timp pe Nürburgring au fost interzise

Oficialii companiei care administrează prestigiosul circuit german Nürburgring au impus limite de viteză pe traseu pentru a micşora şansele ca un nou accident fatal să se întâmple prea curând.

Recordurile de timp pe Nürburgring au fost interzise Recordurile de timp pe Nürburgring au fost interzise

Circuitul german Nürburgring e locul în care producătorii de maşini sport îşi afirmă superioritatea, iar timpul înregistrat pe vestitul „Iad verde” cântăreşte destul de greu în ochii oficialilor acelor companii (Porsche şi Renault, printre altele).

Dar toate încercările şi reîncercările de obţinere a unui record pe legendarul Nürburgring au fost oprite vineri, când oficialii companiei care administrează circuitul german au impus mai multe limite de viteză pe traseu, blocând, astfel, orice tentativă de mândrie din partea producătorilor.

Limitele impuse în prezent. Foto: Bridge to Gantry

Potrivit Carscoops, limitele de viteză, care erau deja impuse pentru cursele organizate pe Nürburgring, au fost aplicate şi altor activităţi desfăşurate acolo, astfel că încercările de tururi-record au fost oprite.

Decizia a fost luată după ce, în luna martie 2015, o maşină care participa la o cursă de anduranţă VLN a decolat de pe asfalt şi a sărit peste gardul protector, omorând un spectator şi rănind alte trei persoane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.