Renault Alpine Celebration Concept anunţă întoarcerea Renault la sportivitate

Renault a profitat de cursa de la Le Mans 2015 pentru a dezvălui un show car foarte mult aşteptat: Alpine Celebration. Vorbim de un concept care anunţă două lucruri: întoarcerea serioasă a Renault pe tărâmul maşinilor supersport cu marca Alpine şi întoarcerea Renault în competiţiile de anduranţă, perfect pregătite pentru a promova astfel de maşini.

Renault Alpine Celebration Concept anunţă întoarcerea Renault la sportivitate Renault Alpine Celebration Concept anunţă întoarcerea Renault la sportivitate

În 1978, Renault reuşea în sfârşit să câştige cursa de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans, în care se lupta de ani buni, cu celebrul supercar Renault Alpine A442. A existat o vreme când modelele Alpine, preparate sub umbrela Renault, aveau performanţe similare mult mai titratelor Porsche sau Aston Martin, iar cursele de motorsport în care participau le primeau deseori pe podium.

Iată că, după ce a înviat timid numele de Gordini pentru modelele de serie cu (un pic de) tentă sportivă, acum Renault doreşte să aducă din nou în actualitate brandul Alpine (se vede că a trecut criza pentru producătorii auto, toată lumea lansează modele sport şi supersport).

Vorbim de o moşternire de 60 de ani de istorie a brandului Alpine, o mare parte dintre ei petrecuţi sub conducerea Renault (fondată în 1955 de Jean Rédélé, a fost cumpărată de Renault în 1973). Iar Alpine Celebration doreşte nu doar a sărbători această moştenire ilustră în motorsport, ci să anunţe şi viitorul acestui brand.

Astfel, dacă pe pista de la Le Mans concurează Alpine A450b, cei 250.000 de fani ai supermaşinilor au putut vedea şi showcarul care face o punte între trecut (cu referiri mai ales la A110, Berlinette, atât de iubită în anii 70 ai secolului trecut) şi viitor, pentru că Renault promite că se va implica din ce în ce mai mult şi în afara Formulei 1, acolo unde nu a mai reuşit să repete rezultatele formidabile din anii trecuţi. Din acest motiv, putem aştepta un model „de serie”, cu motor central şi formele generale inspirate dintr-o evoluţie a acestui concept prezentat la Le Mans, care să atragă din nou publicul către supermaşini făcute de Renault.

Rămâne să aşteptăm Salonul Auto de la Geneva 2016 pentru a vedea dacă Renault îşi va ţine promisiunea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.