Renault are un nou partener pe piaţa de maşini electrice din China

Autor: ProMotor 17 iul. 2019 Știri auto
Renault are un nou partener pe piaţa de maşini electrice din China

Grupul Renault şi Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) au înfiinţat un joint venture pentru a promova dezvoltarea industriei maşinilor electrice în China, informează Renault. Francezii vor deveni acţionar majoritar la JMEV, subsidiară JMCG,  cu o participaţie de 50% obţinută printr-un aport de capital de 128 de milioane de euro.

Această cooperare face parte din strategia stabilită de JMCG şi Renault. Prin această companie mixtă, grupul Renault îşi va putea extinde influenţa pe piaţa maşinilor electrice din China, în timp ce JMCG va putea integra mai multe resurse, ceea ce îi va asigura o creştere mai rapidă pe viitor.

Înfiinţată în 2015, JMEV este o subsidiară a JMCG, şi a obţinut la scurt timp după apariţie certificarea de a produce maşini electrice cu baterii pentru pasageri. Compania a devenit rapid un jucător important pe piaţa maşinilor electrice din China.

JMEV va continua cercetările în domeniul maşinilor electrice şi tehnologie de conectivitate, încercând în acelaşi timp să producă o gamă întreagă de vehicule pentru brandul EVEASY.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide