Renault Clio GT, versiune sportivă intermediară (sau ”RS junior”)

Autor: Oraan Mărculescu 06 mart. 2013 Știri auto

Noua versiune Renault Clio GT este oarecum surprinzătoare, deşi putea fi uşor trecută cu vederea în pleiada de noutăţi pregătite de Renault pentru Geneva 2013. Totuşi, Clio GT promite să devină o referinţă în clasa mică.

Şi asta deoarece vorbim de un Clio cu un pachet estetic foarte apropiat de al sportivului Clio RS, dar nu la fel de agresiv. Faţă de un Clio normal, noul Clio GT poate fi recunoscut datorită jantelor speciale de 17 inci, dar şi prin spoilerul modificat (pe care se regăsesc luminile de poziţie) sau difuzorul discret apărut în spate.

Clio GT este oferit atât în versiunea hatchback cu 5 uşi, dar şi în cea break Sport Tourer. Motorizarea, însă, este una singură: un TCe de 1,2 litri şi 120 CP, cuplat exclusiv la o cutie automată cu dublu ambreiaj EDC. Performanţele dinamice nu le ştim, deocamdată, însă Clio GT se laudă cu un consum mediu de 5,2 litri/100 km.

La fel ca pe Clio RS, şi în cazul lui Clio GT există un buton ”RS Drive”, cu două moduri de funcţionare, ”Normal” şi ”Sport”, dar şi sistemul de telemetrie ”RS Monitor” sau sistemul multimedia ”R-Link”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide