Renault Clio RS R27

Renault a celebrat câştigarea titlurilor de campioni mondiali de F1 prin lansarea unei ediţii speciale a hot-hatch-ului Clio RS.

Renault Clio RS R27 Renault Clio RS R27

Prezentarea noului model a avut loc concomitent cu noua maşină de Formula 1 la sediul din Amsterdam al principalului sponsor al echipei, ING. Noul Clio RS R27 poartă numele de cod al monopostului ce va alerga anul acesta în marele circ. Ediţia specială se remarcă în primul rând prin aspectul exterior modificat de stickerele speciale lipite pe o vopsea disponibilă în exclusivitate. În interior, principalul punct de atracţie este reprezentat de scaunele excelente Recaro, cu airbag lateral incorporat.

În ceea ce priveşte partea tehnică, bolidul este dotat cu acelaşi motor de 2,0 litri aspirat, ce dezvoltă 197 CP şi propulsează maşina până la prima sută de km în doar 6,9 secunde. Garda la sol a fost micşorată, iar suspensia întărită, pentru un comportament cât mai sportiv, Renault promiţând un câştig de 0,2 secunde la fiecare kilometru de circuit. Sistemul de frânare este preluat de la fratele mai mare, Megane RS, cu discuri de frână de 312 mm pe faţă şi 300 mm pe spate, care în teorie sunt foarte promiţătoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.