Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat

Cei de la Renault pregătesc o surpriză plăcută pentru viitori clienţi ai maşinilor Dacia: uşurarea procesului de cumpărare a maşinii, achiziţionarea maşinii urmând a se face prin intermediul internetului.

Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat

Cei de la Renault, prin intermediul lui Gerard Detourbet, directorul Progamului Entry al Grupului Renault, ne dau primele informaţii despre viitorul sistem de comercializare online a maşinilor noi, pentru început Dacia.

Nu vorbim de o idee total nouă, deoarece primii care au anunţat acest lucru au fost rivalii din grupul PSA (Peugeot-Citroen). Aceştia au anunţat că doresc să reînvie marca Talbot, sub care să fie produse maşini low-cost care să concureze în mod direct cu maşinile Dacia. În plus, pentru a se alinia cât mai repede noilor tendinţe ale clientului modern, maşinile ar urma să fie vândute exclusiv prin intermediul internetului.

Oficialii Renault vor folosi maşinile Dacia într-un program deocamdată experimental, de vânzare online a maşinilor noi. Conform lui Gerard Detourbet, "distribuţia de maşini noi prin intermediul internetului va deveni foarte rapid o realitate. Mulţi dintre clienţii noştri ştiu exact ceea ce vor de la maşina lor cu mult înainte de a intra în showroom, iar comercializarea maşinilor online este pur şi simplu un pas normal".

Nu putem decât să îi dăm dreptate. Dacă ne referim la maşinile Dacia, e clar că vorbim despre maşini concepute pragmatic, în ideea de mijloc de transport de zi cu zi care să satisfacă nevoile de bază ale clientului. Prin urmare, configurarea maşinilor este simplă, putându-se face foarte facil din fotoliul de acasă sau chiar de pe smartphone.

Având în vedere că Dacia nu îşi propune să le ofere clienţilor nici o experienţă inedită la volan ori o ambianţă interioară extravagantă, procesul de configurare şi cumpărare a unei maşini poate fi realizat complet online, sistemul francezilor încercând să simplifice la maxim şi factorul "hârţăgoraie".

Deocamdată, însă, nu au fost comunicate detalii despre acest program, dar interesul publicului se anunţă deja foarte mare. Vom reveni cu mai multe amănunte în următoarele luni. Până atunci, ne interesează părerea voastră.

CUM VI SE PARE IDEEA CUMPĂRĂRII STRICT ONLINE DE MAŞINI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.