Renault Grand Scenic - Rezultate EuroNCAP

Noul Grand Scénic este al 12-lea model din gama Renault care a obţinut punctajul maxim – 5 stele – la testul Euro NCAP.

Renault Grand Scenic - Rezultate EuroNCAP Renault Grand Scenic - Rezultate EuroNCAP

Rezultatul este cu atât mai notabil, cu cât criteriile aplicate de organismul independent de evaluare au devenit mai exigente începând cu 2009 (impact lateral, impact posterior, protecţie copii, protecţie adulţi, protecţie pietoni şi nivel de echipare).

Conceput pentru a fi exemplar în materie de siguranţă activă şi pasivă, Noul Grand Scénic preia anumite elemente din gama Mégane: dublu senzor de impact lateral, o inovaţie inaugurată pe Laguna III, 6 airbag-uri, din care cele dispuse în zona torace/ bazin au camera dublă, sistemul Renault de Protecţie, care asociază pretensionarea dublă, limitatorul de efort şi dublul airbag adaptiv şi tetiere de generaţie nouă. 

Noul Grand Scénic este echipat în serie cu ABS si AFU (Asistenţă la Frânarea de Urgenţă) şi, în funcţie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu funcţie suplimentară de Control în Sub-Viraje (CSV). Politica Renault în materie de siguranţă, pentru toate modelele sale, se bazează pe cele mai recente tehnologii, în sensul “prevenirii, remedierii, protecţiei”, vizând sensibilizarea tuturor participanţilor la trafic.

Lansarea noului model în România va avea loc în această toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.