Renault Grand Scenic – Rezultate EuroNCAP

Autor: Oraan Mărculescu 26 aug. 2009 Știri auto
Renault Grand Scenic – Rezultate EuroNCAP




Rezultatul este cu atât mai notabil, cu cât criteriile aplicate de organismul independent de evaluare au devenit mai exigente începând cu 2009 (impact lateral, impact posterior, protecţie copii, protecţie adulţi, protecţie pietoni şi nivel de echipare).

Conceput pentru a fi exemplar în materie de siguranţă activă şi pasivă, Noul Grand Scénic preia anumite elemente din gama Mégane: dublu senzor de impact lateral, o inovaţie inaugurată pe Laguna III, 6 airbag-uri, din care cele dispuse în zona torace/ bazin au camera dublă, sistemul Renault de Protecţie, care asociază pretensionarea dublă, limitatorul de efort şi dublul airbag adaptiv şi tetiere de generaţie nouă.

 

Noul Grand Scénic este echipat în serie cu ABS si AFU (Asistenţă la Frânarea de Urgenţă) şi, în funcţie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu funcţie suplimentară de Control în Sub-Viraje (CSV). Politica Renault în materie de siguranţă, pentru toate modelele sale, se bazează pe cele mai recente tehnologii, în sensul “prevenirii, remedierii, protecţiei”, vizând sensibilizarea tuturor participanţilor la trafic.

Lansarea noului model în România va avea loc în această toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide