Renault ilustrează PAMU, noul său sistem de conducere autonomă. VIDEO

Francezii de la Renault au publicat un material video demonstrativ în care este ilustrat modul de funcţionare al noului sistem de conducere autonomă PAMU.

Renault ilustrează PAMU, noul său sistem de conducere autonomă. VIDEO Renault ilustrează PAMU, noul său sistem de conducere autonomă. VIDEO

Dezvoltat în colaborare cu japonezii de la Nissan, PAMU (Platformă Avansată de Mobilitate Urbană) se află momentan în faza de testare.

Pentru demonstrarea capacităţilor sistemului, francezii au ales sedanul 100% electric Renault Fluence Z.E. Deşi francezii nu dau prea multe informaţii despre tehnologia din spatele sistemului, acesta are posibilitatea de a identifica şoferul cu ajutorul unui card şi se poate deplasa singur către locaţia utilizatorului.

După utilizare, vehiculul se poate întoarce singur la locul de parcare şi are capacitatea de a ocoli eventualele obstacole întâlnite în cale. Totul, ilustrat pe larg în materialul video de mai jos. Aşteptaţi-vă însă ca până în 2020 să avem şi un model cu astfel de tehnologii în serie!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.