Renault Koleos - Al zecelea Renault cu 5 stele la Euro NCAP

Renault este singurul producător auto care a obţinut 5 stele pentru protecţia adulţilor cu zece modele. Ultimul, "încoronat" de Euro NCAP este, este crossover-ul Koleos.

Renault Koleos - Al zecelea Renault cu 5 stele la Euro NCAP Renault Koleos - Al zecelea Renault cu 5 stele la Euro NCAP

Renault Koleos lansat in RomaniaEchipamentele pentru siguranţă pasivă şi activă pe care le are în dotare noua versiune a crossover-ului francez au făcut posibilă obţinerea celor 5 stele la Euro NCAP (New Car Assignment Program) pentru Renault Koleos. Nu doar adulţii sunt protejaţi în această maşină ci şi copii, pentru protejarea acestora modelul obţinând 4 din 5 stele. Cele mai puţine stele, 2 din 4 au fost obţinute pentru protecţia pietonilor.

Sistemul de tracţiune Alliance, pe care îl are în dotare maşina, corectează orice pierdere în stabilitate redistribuind tracţiunea între axul faţă şi cel de pe spate. Habitaclul, proiectat ca o celulă de supravieţuire în caz de accident, este dotat cu 6 airbag-uri. Tetierele au şi ele un rol salvator în cazul unui impact frontal.

Când au fost introduse cele cinci stele la Euro NCAP, Toyota a fost singurul producător care a obţinut punctaj maxim. De atunci obţinerea celor 5 stele la Euro NCAP a devenit un un motiv de luptă în plus între producătorii auto. Din 2001 şi până în prezent Renault a adunat cele mai multe modele cu 5 stele pentru protecţia adulţilor, după cum urmează în tabelul următor:

Laguna II  5 stele (2001 şi 2003), primul model Renaul care a obţinut acest punctaj
Vel Satis 5 stele (2002 şi 2005)
Mégane II 5 stele (2002), primul model din clasa compactă care a obţinut acest punctaj
Espace IV 5 stele (2003)
Scénic II 5 stele (2003), prima compactă MPV cu 5 stele
Modus 5 stele (2004), prima maşină cu 5 stele în categoria ei
Mégane II Coupé Cabriolet 5 stele (2004), prima maşină cu 5 stele în categoria ei
Clio III 5 stele (2005)
New Laguna 5 stele (2007)
Koleos 5 stele (2008)


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.