Renault Megane F1 Team R26

Renault a câştigat pentru a 5-a oară premiul de Modelul sportiv al anului acordat de publicaţia Echappement începând cu 1982, reuşind să se impună în faţa unor nume grele precum BMW M3 şi Audi S3.

Renault Megane F1 Team R26 Renault Megane F1 Team R26
Noul premiu se alătură numeroaselor teste comparative în care modelul francez s-a impus anul acesta, fiind demn de moştenirea şi legătura cu Formula 1 pe baza carora Renault realizează campania de promovare a modelului. Producătorul din hexagon a mai câştigat acest titlu cu 5 GT Turbo în 1985, Clio 16s în 1991, Spider Renault Sport în 1996 şi Renault Clio Sport în 2000.

Renault Megane RS F1 Team R26Juriul a fost format din redactori de la publicaţia franceză şi invitaţi, printre care şi pilotul de raliu Bryan Bouffier. Cele 10 maşini ajunse în finală au fost testate pe circuit dar şi pe probe de raliu, iar în verdictul final s-a ţinut cont pe lânga performantă şi de preţ şi de filozofia fiecarui model în parte. Când s-a terminat votarea Renault Megane F1 Team R26 a acumulat 83 de puncte, Peugeot 207 RC 72 şi BMW M3 69. Pe locul 4 s-a clasat Lotus Europa S fiind urmat de un alt model Renault, Clio F1 Team R27. Locurile următoare au fost ocupate în ordine de Audi S3, Honda Civic Type R, Mazda 3 MPS, Volkswagen Golf GTI Edition 30 şi Opel Corsa OPC.

Megane F1 Team R26 este asamblată în fabrica de la Dieppe din Normandia din aprilie 2007 şi de atunci a reuşit să asigure 57% din vânzarile Renault Megane Sport pe benzină. Succesul comercial i-a convins pe cei de la Renault să pastreze acest model în producţie până în 2009.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.