Renault Megane RS Trophy bate recordul pe Nurburgring pentru tracţiune faţă

Francezii se pot mândri, din nou, cu hot-hatch-ul lor compact Renault Megane RS Trophy, deoarece au bătut recordul pentru cea mai rapidă maşină de serie cu tracţiune faţă pe Nurburgring.

Bravo, RenaultSport, pentru recenta performanţă înregistrată cu noua ediţie specială a deja celebrului hot-hatch compact francez: Renault Megane RS Trophy. Care devine deţinătorul recordului pe tur pentru o maşină de serie cu tracţiune faţă pe circuitul de la Nurburgring.

Astfel, Renault Megane RS Trophy a parcurs un tur de circuit într-un timp de 8 minute şi 8 secunde, ceea ce reprezintă o valoare excelentă chiar şi faţă de multe alte maşini sportive, multe cu o putere dublă. Acest nou record vine după ce, în 2008, modelul Renault Megane R26.R a reuşit să îşi adjudece recordul din acele vremuri cu un timp de 8 minute şi 17 secunde pe turul de circuit.

Noul Renault Megane RS Trophy reuşeşte, aşadar, să câştige 9 secunde, graţie unei puteri mai mari cu 15 CP, dar şi a setărilor de care s-au ocupat inginerii RenaultSport. Pilotul Laurent Hutgon a fost cu atât mai mulţumit, cu cât circuitul de la Nurburgring este considerat cel mai tehnic şi dificil pentru obţinerea recordurilor pe tur.

Pe lângă setările aduse şasiului Cup, inginerii au mai optat pentru jante de 19 inch, încălţate cu pneuri performante Bridgestone RE 050A, de 235/35 R 19, care au dovedit performanţe excelente de aderenţă, reuşind să pună la pământ eficient cuplul de 360 Nm, o mare parte din acesta fiind disponibilă încă de la 2.500 rpm.

Acum rămâne să vedem cine va îndrăzni să-i răspundă lui Renault Megane RS Trophy - se pregăteşte noul Ford Focus RS?

Renault Megane RS Trophy - record pe Nurburgring de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.