Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric

Alianţa Renault-Nissan vizează atingerea unei cote de 20% la nivel global în segmentul automobilelor electrice. De acest lucru ar beneficia şi partenerii din România ai companiei.

Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric

Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan, anticipează că ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto mondială va urca la 10% până în 2020. Pornind de la această tendinţă ascendentă, el vede o oportunitate pe această piaţă şi intenţionează să profite, sperând ca în 10 ani 1 din 5 automobile electrice va fi Renault sau Nissan, conform MEDIAFAX.

Acest lucru ar putea fi foarte benefic pentru industria subansamblelor auto din România. Acum câteva săptămâni Rombat Bistriţa a anunţat semnarea unui contract cu Renault-Nissan pentru furnizarea de baterii pentru agregatele electrice ale viitoarelor modele produse de grupul franco-nipon. De asemenea, Michelin a anunţat că are în plan producerea de pneuri pentru automobile electrice la uzina Victoria Floreşti.

Prima maşină de serie a Renault-Nissan va fi Nissan Leaf, care va fi lansat ă în acest an în Statele Unite ale Americii şi Japonia, respectiv în 2011 în Europa. Renault va veni în 2012 cu un model electric bazat pe conceptul Renault Zoe, cel mai probabil nu se va numi aşa datorită procesului intentat de o Zoe Renault, o franţuzoaică indignată de posibilitatea ca numele său să fie purtat de o maşină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.