Renault nu preia din diviziile Ford

Producătorul auto francez Renault a respins, luni, o informaţie apărută într-o publicaţie britanică potrivit căreia ar putea înainta o ofertă de preluare a diviziilor britanice Jaguar şi Land Rover ale grupului american Ford.

Renault nu preia din diviziile Ford Renault nu preia din diviziile Ford

"Nu confirmăm sub nici o formă această informaţie", a declarat un purtător de cuvânt al Renault.

Directorul general al grupului francez, Carlos Ghosn, a declarat, săptămâna trecută, că achiziţia unui brand de lux nu ar aduce nimic pe termen scurt, atât pentru Renault cât şi pentru Nissan.

Publicaţia londoneză de afaceri City AM a relatat, luni, că fondul de investiţii private Alchemy Partners va face o ofertă de trei miliarde de lire sterline (5,9 miliarde dolari) pentru preluarea Land Rover şi Jaguar, iar printre alţi posibili ofertanţi se află şi Renault.

Titlurile Renault erau cotate, la ora 08:40 GMT, în creştere cu 1,1%, uşor peste avansul consemnat de principalul indice bursier francez, dar în conformitate cu evoluţia sectorului auto european.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.