Renault Pulse pentru India e, de fapt, Nissan Micra din Europa

Autor: Oraan Mărculescu 21 nov. 2011 Știri auto

Conform celor de la Renault India, noul Renault Pulse se doreşte prima citadină premium de pe piaţa indiană, urmând a fi al treilea membru al familiei Renault comercializat în India, alături de Fluence şi Koleos. Totuşi, nu are rost să vă miraţi, pentru că Pulse e, de fapt, bazat pe noul Nissan Micra.

Renault Pulse este un Nissan Micra redesenat in stil Renault, special pentru indieni

De fapt, putem vorbi mai degrabă de un Nissan Micra restilizat astfel încât Pulse să se alinieze imaginii Renault – dar nu noii imagini, prefigurate de conceptul DeZir şi pe care am văzut-o pentru prima oară pe Renault Twingo facelift, ci una dezvoltată special pentru piaţa indiană de către cei de la noul centru de design Renault, inaugurat în 2008 la Mumbai.

În interior, Renault Pulse nu aduce nici o surpriză, singura modificare faţă de habitaclul lui Nissan Micra fiind adoptarea siglei Renault. În rest, nivelul de echipare se anunţă unul bogat pentru segmentul maşinilor de clasă mică din India.

Ca motorizari, Renault Pulse va beneficia de un 1.5 dCi si de un 1,2 litri pe benzina

Ca motorizări, Renault Pulse se va baza pentru început pe serviciile dieselului 1.5 dCi, produs chiar în uzina Renault de la Chennai, iar mai târziu Pulse va primi şi motorul pe benzină de 1,2 litri. Interesant, cu ocazia lansării lui Renault Pulse, oficialii i-au adus şi pe piloţii Mark Webber şi Karun Chandok, care au inaugurat versiunea Pulse RS, un nivel de echipare cu look sportiv şi stickere speciale.

În India, noul Renault Pulse urmează să intre în concurenţă directă cu modele precum Maruti Swift, Maruti Alto sau Honda Brio, interesul Renault pentru piaţa indiană fiind foarte mare – francezii vor să vândă aici un milion de maşini Renault până în 2013. De altlfel, în următorii ani, India, Brazilia şi Rusia sunt cele mai importante pieţe pe care îşi va concentra Renault atenţia.

Mark Webber a inaugurat si o versiune cu aspect sportiv, Pulse RS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide