Renault Samsung QM5

Renault a lansat noul său SUV de clasă compactă în versiunea branduită cu marca coreeană a grupului, Samsung.

Renault Samsung QM5 Renault Samsung QM5
Proiectul SUV-ului compact a necesit mai bine de doi ani de dezvoltare şi peste 600 de milioande dolari cheltuiţi, iar acum primele rezultatele pot fi văzute. Viitorul Renault Koleos s-a lansat sub brandul Samsung, unde poartă indicativul QM5 şi diferă prin mici detalii de design exterior. În interior putem recunoaşte numeroase detalii tipice constructorului francez, din care amintim doar de sistemul audio ce se aseamană foarte mutl cu cel prezent şi pe Laguna III şi de pornirea motorului de la un buton.

Samsung QM5 interiorPrezentat pentru prima oară ca prototip la începutul acestui an, QMX s-a definitivat în versiunea de serie QM5, ce va fi asamblată în fabrica de la Busan din Coreea de Sud, capabilă de a produce 100.000 de exemplare pe an. Noul model va fi oferit iniţial cu un motor diesel de 2 litri ce dezvoltă 175 CP şi se bazează pe platforma tehnică a lui Nissan Qashqai, ce s-a dovedit un real succes în Europa. În timpul lansării, Jean Marie Hurtiger, Renault Samsung Motors CEO a spus că Samsung QM5 a fost "inventat de Nissan, desenat de renault şi construit în Coreea de Sud" ca un rezultat direct al alianţei. Versiunea europeană va fi comercializată sub brandul Renault şi va avea premiera la Salonul Auto de la Geneva.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.