Renault Samsung QMX

La recentul Salon Auto de la Seoul, Renault a venit, prin intermediul partenerului coreean Samsung, cu SUV-ul compact QMX, fratele geamăn al conceptului Koleos.

Renault Samsung QMX Renault Samsung QMX
Cine credea că în Coreea de Sud industria automobilului nu este luată în serios, are acum motive de uimire: alianţa Renault-Samsung se anunţă ca al patrulea jucător important. Dacă până acum mulţi râdeau de maşinile cu nume de televizoare sau telefoane mobile, inexistente în Europa, iată că noul SUV compact QMX, dezvăluit publicului la discretul Salon Auto de la Seoul din această lună, este primul model care aduce compania francezo-cooreană în luminile reflectoarelor.

De fapt, QMX nu este o noutate absolută, fiind fratele aproape geamăn al conceptului Koleos, prezentat de Renault la ultimul Salon parizian. Doar partea frontală îi conferă o identitate proprie, deşi am putea comenta asemănarea izbitoare a ansamblului grilă-faruri cu Opel Antara. În rest, aceleaşi linii compacte, cu muchii proeminente şi tuşe off-road de aluminiu ca la omologul francez. După dimensiuni, viitorul cuplu Koleos-QMX se pare că va intra în concurenţă directă cu alt cuplu cunoscut deja europenilor, Hyundai Tucson şi KIA Sportage. Deci, de la sfârşitul anului, fiţi pregătiţi pentru o nouă propunere în materie de SUV-uri compacte, accesibile, bine echipate şi cu o modularitate foarte bună. La nivelul motorizărilor, Renault Koleos se va baza, în principal, pe redutabilul dCi de 2,0 litri, în timp pentru QMX prioritatea o vor constitui motorizările pe benzină.

QMX va fi construit în Coreea, împreună cu Renault Koleos - poate părea surprinzător, dar să nu uităm că şi GM a apelat la această soluţie, Opel Antara fiind construit în Coreea, împreună cu fratele Chevrolet Captiva. Cei mai patrioţi dintre noi ar putea să-i blameze pe francezi pentru ratarea oportunităţii numite ARO (ne-ar fi plăcut să ne mândrim cu un SUV autohton), dar asta este altă poveste. Şi să nu uităm că, pe baza Loganului MCV, este prevăzută apariţia unui crossover în maximum doi ani.

Poate părea ciudat că, pentru primul SUV adevărat propus de Renault, francezii au preferat colaborarea cu Samsung şi nu cu Nissan, partenerul de coaliţie cu o experienţă mult mai vastă în domeniul 4x4. Dar ne aşteptăm ca modelele de serie să beneficieze de ultimele tehnologii ale japonezilor în materie de tracţiune integrală şi sisteme electronice de asistenţă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.