Renault Sandero

Renault lansează o versiune puternic modificată a Loganului autohton, cu o caroserie hatchback, un design aproape schimbat în totalitate şi cu un interior supus la un facelift major.

Renault lansează pentru prima oară un model nou în afara Europei. Dezvoltat pe baza platformei B0 folosită de Logan şi asamblat la fabrica din Curitiba din Brazilia, Sandero va fi comercializat din decembrie. Acesta va beneficia de o gama de motoare adaptată pieţei locale, urmând ca la scurt timp să fie disponibil şi în Argentina. Renault îşi pune mari speranţe în noul model, oferidu-l spre vânzare cu o garanţie de 3 ani, o premieră pentru clsa din care face parte.

La exterior, asemănările cu modelul Logan sunt minime, doar liniile laterale ale uşilor amintind de platforma comună împrumutată de la versiunea sedan. Sandero are o lungime de 4,02 metri şi beneficiază de un portbagaj de 320 de litri dar şi de o banchetă fracţionabilă 60:40. Interiorul a fost îmbunătăţit, feţele de usi având acum un mâner mult mai uşor de folosit, asemănător cu cel disponibil pe Laguna 3, aducând un iz de calitate.

În Argentina modelul va fi disponibil cu motorul pe benzină de 1,6 litri 6v dar şi cu dieselul deja clasic de 1,5 litri. Pentru Brazilia Renault a pregătit o gamă de propulsoare adaptată perfect pieţei locale, cu motoare Flexifuel, de 1,0 litri, 1,6 litri cu 16 sau 8 supape, ultimul fiind prezentat în premieră. În Europa un model derivat din Sandero îşi va face loc în gama Dacia începând cu 2008.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.