Renault Sandero RS, dezvăluit oficial! Imagini şi VIDEO oficiale!

În sfârşit, francezii de la Renault au ridica cortina din faţa noului Sandero RS, astfel că ştim, în cele din urmă, ce motor pune în mişcare micuţul hot hatch. Acum avem şi materialele video de prezentare, precum şi o galerie foto cu 80 de poze!

Renault Sandero RS, dezvăluit oficial! Imagini şi VIDEO oficiale! Renault Sandero RS, dezvăluit oficial! Imagini şi VIDEO oficiale!

Dragilor, aşteptarea a luat sfârşit. Renault Sandero RS a fost dezvăluit la Salonul Auto Buenos Aires 2015, alături de noul pick-up cu patru uşi Duster Oroch.

După câteva teasere şi videoclipuri cu maşina sub camuflaj, ştim, în sfârşit, ce poate să facă hot hatchul subcompact sportiv. Păi, o să încep cu începutul şi o să îţi spun că noul Sandero RS e pus în mişcare de un propulsor de 2,0 litri pe benzină, aspirat natural, care dezvoltă 145 CP şi trimite tot ce are el mai bun către roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte. Totodată, potrivit primelor informaţii publicate, sistemul ESP va avea un mod Sport pentru mai multă distracţie.

Un spate cât se poate de sportiv, accentuat de evacuarea dublă

Motorul de 2,0 litri cu 16 supape, preluat de pe Dusterul vândut în Argentina, este singurul propulsor aspirat natural din gama actuală Renault Sport. Mai mult, noul Sandero RS va fi primul model sportiv din gama Renault construit în afara Europei, şi anume în Argentina.

Probabil cel mai frumos Sandero de până acum

Noul model sportiv are parte şi de un exterior ceva mai sportiv, cu spoilere inspirate din designul fraţilor săi mai scumpi (Clio RS şi Megane RS), lumini de zi cu LED şi jante cu dimensiuni mai generoase, în vreme ce interiorul e garnisit cu detalii de culoare roşie şi un volan pe care scrie RS.

Un interior sport, fără scaune Recaro, însă. Vorbim de un hothatch accesibil, da?

Performanţele sunt foarte bune pentru această categorie de maşină, datorită combinaţiei dintre motorul de 2 litri şi greutatea mică a maşinii (1161 kg): 0-100 km/h în 8 secunde, viteză maximă de 202 km/h şi o manevrabilitate mai bună anunţată pe viraje, datorită creşterii rigidităţii cu 17% pe puntea faţă şi 65% pe puntea spate. De altfel, Sandero RS este şi mai jos cu 26 de milimetri decât un Sandero normal.

Pentru început, hot hatchul subcompact va fi vândut doar în America Latină, dar noi credem că există şanse ca în viitor să ajungă şi pe Bătrânul Continent, poate chiar sub logoul Dacia. Nu putem decât să sperăm! Avem vreo 80 de imagini în galeria foto de mai sus şi un video de prezentare mai jos, nu le rata!

Articol iniţial din 14 septembrie 2015

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.