Renault Scenic facelift şi Scenic XMOD, pregătite pentru Geneva 2013

Autor: Iulian Dnistran 04 feb. 2013 Știri auto

Renault va prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 variantele cu facelift ale modelelor Scénic şi Grand Scénic, dar şi un nou membru al familiei de monovolume compacte Scénic, denumit XMOD, care se vrea un fel urmaş al modelului Scénic RX4 din prima generaţie.

Modelele Scénic şi Grand Scénic cu facelift au primit o nouă parte frontală, care se încadrează în noul limbaj de design adoptat de Renault, dar şi motoare din ultima generaţie a gamei Energy, precum noul propulsor TCe 130, care reduce consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon cu 15% faţă de fostul TCe 130.

Pe lângă schimbările stilistice de la exterior, cele două modele Scénic cu facelift sunt acum disponibile cu sistemul multimedia R-Link, care include şi un sistem de navigaţie.

Alături de Scénic şi Grand Scénic facelift, Renault va prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 şi un nou membru al familiei Scénic, denumit XMOD. Renault Scénic XMOD se vrea un fel de urmaş al lui Scénic RX4 din prima generaţie a monovolumului francez, doar că, spre deosebire de RX4, care avea tracţiune integrală, noul XMOD are doar tracţiune pe faţă.

Astfel, Scénic XMOD e mai degrabă un crossover de familie, cu o gardă la sol mai mare faţă de variantele normale Scénic şi cu sistemul electronic de control al tracţiunii Extended Grip, pe care Renault l-a montat în premieră pe XMOD. Sistemul Extended Grip îi permite şoferului să conducă pe orice tip de suprafaţă şi să nu piardă aderenţa. Cel puţin asta zic cei de la Renault.

Prin intermediul unui comutator amplasat pe consola centrală, şoferul poate alege unul dintre cele trei moduri de asistenţă: Expert – în care sistemul controlează frânele şi îl lasă pe cel de la volan să controleze în totalitate cuplul motorului prin acceleraţie, Road – care oferă setările unui sistem convenţional de tracţiune şi se reactivează la viteze de peste 40 km/h şi Loose Ground – care controlează frânele şi cuplul motorului în funcţie de aderenţa disponibilă.

Renault Scénic facelift, Renault Grand Scénic facelift şi Renault Scénic XMOD vor fi prezentate în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2013, care se desfăşoară în perioada 7-17 martie 2013.

Pe lângă cele trei monovolume restilizate, Renault a mai anunţat un facelift pentru modelul Kangoo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide