Renault Sherpa 2

Autor: Cosmin Iordache 30 iul. 2008 Știri auto

Renault Sherpa 2 - blindatul francezModelul Renault Sherpa 2 este un vehicul 4X4 destinat forţelor armate din Hexagon, folosit de echipele de intervenţie. Blindatul franţuzesc nu se bucură însă de notorietatea omologului american Hummer, nu a ajuns în producţia de serie pentru civili şi implicit fotbaliştii din naţionala Cocoşului Galic nu îşi pot comanda unul.

Dar asta nu înseamnă că nu este un vehicul capabil, ba din contră, modelul vine dotat cu un propulsor diesel în patru cilindrii de 215 CP, Euro 4 chiar, deci protejează şi mediul înconjurător nu doar militarii francezi. Viteza maximă este de 120 km/h, realizabili doar pe suprafeţele neaccidentate. Autonomia la o viteză de croazieră de 70 km/h este de 900 km. Modelul există în două versiuni de caroserie, Sherpa 2 cu patru locuri şi o capacitate de încărcare de 3 tone şi Sherpa 3, de tip pick-up care poate căra 10 tone şi doar doi pasageri. Masa totală a mastodontului este de 7 tone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide