Renault - Siguranţă dincolo de limitele maşinii

Pentru Renault siguranţa rutieră transcende vehiculele sale, constructorul francez implicându-se activ în campanii de prevenire a accidentelor şi de sensibilizare a ceea ce până la urmă este cel mai important element: pasagerii.

Renault - Siguranţă dincolo de limitele maşinii Renault - Siguranţă dincolo de limitele maşinii

Preocupaţi de provocarea reprezentată de siguranţa rutieră, în materie de cercetare şi dezvoltare, Renault dezvoltă, de mai bine de 50 ani, tehnologii care să amelioreze nivelul de siguranţă prezentat de vehiculele sale. Constructorul francez îşi fondează demersul şi expertiza pe nivelul real de siguranţă rezultat în urma cercetărilor în domeniul accidentologiei. Cu 12 vehicule care au obţinut punctajul maxim de 5 stele la crash-testele EuroNCAP, Renault dispune, în materie de siguranţă, de o gamă de vehicule la cel mai bun nivel şi are o legitimitate incontestabila în acest domeniu.

Totul se bazeaza pe studiile realizate de Laboratorul de Accidentologie şi Biomecanica şi de studii ale comportamentului uman deţinut de PSA Peugeot-Citroën şi Renault, dar şi pe competenţele sale în inginerie, în vederea dezvoltării celor mai eficiente echipamente în situatii reale care pot apărea la volan. Acest program cu privire la siguranţa rutieră este creat în jurul a patru axe majore: prevenire, corecţie, protecţie şi sensibilizare.

acă, în cel mai bun caz, a proteja în cazul producerii unui incident este fundamental, a evita accidentul este o prioritate absolută. Studiile arată că eroarea umană stă la baza a 80% din totalul cazurilor în care se produc accidente. Graţie tehnologiilor existente, provocarea constă în a identifica riscurile, a alerta conducătorul auto, a-l asista şi a-i corecta erorile.

Astăzi, Renault nu încetează să elaboreze noi dispozitive de siguranţă care să îi permită să evite un accident sau sa îi protejeze pe pasageri. Alegerile efectuate în materie de siguranţă se bazează pe un grad mai mare de prevenire, mai multă anticipare, conducătorul auto fiind în continuare factorul responsabil de actul de a conduce.

Tehnologiile nu reprezintă tot. Renault se angajează în programe de sensibilizare şi educare prin mai multe acţiuni, atât la nivel naţional cât şi internaţional pentru a ameliora comportamentul tuturor participanţilor la trafic. Putem aminti aici de campania "Siguranţa pentru toţi" demarată anul trecut chiar la noi în ţară sau mai nou de "Eşti aşteptat acasă, în viaţă", o campanie care promoveaza folosirea cu responsabilitate a telefonului mobil la volan.

Siguranţa rutieră este o provocare majoră a societăţii, atât la scară naţională cât şi internaţională. Graţie expertizei sale şi progreselor tehnice de care beneficiază ansamblul gamei sale, Renault participă din plin la aceste rezultate pozitive. Un exemplu? Sistemul Renault de Protecţie a 3-a generaţie (SRP3 - a se vedea în continuare) permite diminuarea riscurilor de rănire la nivelul toracelui şi al capului cu 80%.

Constructorul francez plasează omul în centrul politicii sale de siguranţă, deoarece comportamentul conducătorului auto va continua să joace un rol fundamental în acest domeniu.

Renault concepe vehicule omogene în materie de siguranţă activă şi pasivă. Acest demers se bazează pe siguranţa reală, adaptată la realităţile rutiere din întreaga lume. Astfel, se oferă prioritate tehnologiilor celor mai eficiente pentru a « preveni, corecta şi proteja » ca mai apoi să le propună în mare măsură pe gama sa. Această politică, legată în mod direct de vehicule, este însoţită de o a patra axa, mai globală, care vizează sensibilizarea celor mai multe persoane.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.