Renault Symbol facelift, în teste prin România. FOTO

Renault Symbol, Loganul mai bine dotat vândut în afara României, va primi cât de curând un facelift. Iată-l surprins deja pe străzile din România, de un cititor ProMotor.

Renault Symbol facelift, în teste prin România. FOTO Renault Symbol facelift, în teste prin România. FOTO

Lansat acum doi ani şi jumătate, noul Renault Symbol e, de fapt, un fel de Logan mai pretenţios, cu o altă grilă şi alte dotări la interior. Faceliftul aşteptat pentru anul viitor se plimbă deja pe străzile din România, puternic camuflat, dar datorită imaginilor surprinse de un cititor de-al nostru, Mircea Alin-Gabriel, ne putem da seama unde vor fi aduse modificări.

Remarcaţi nervurile laterale care „curg” spre calandru, dublate de nervurile în V de pe capotă. Nu vor fi la fel de mari pe modelul de serie

În primul rând, capota pare a avea acum două nervuri noi, care formează un V mai pronunţat, fapt care ar dinamiza întreaga parte frontală a maşinii. În al doilea rând, se pare proiectoarele de ceaţă vor fi separate de partea centrală a calandrului, fapt care ar da un aspect mai agresiv maşinii. De asemenea, e de aşteptat ca şi forma acestor proiectoare să se schimbe într-una trapezoidală.

Gata cu bosajele mari de deasupra roţilor

De asemenea, Symbol facelift renunţă la bosajele mari de deasupra roţilor, în favoarea unor umeri pronunţaţi care curg de la montanţii frontali spre calandru. Toate aceste detalii schimbă complet partea frontală a noului Symbol, chiar dacă nu observăm modificări aduse farurilor.

Umflăturile pronunţate de pe aripile spate ar putea acoperi noi elemente de design, care maschează eliminarea bosajelor la roţi

În spate observăm din nou nervuri pronunţate care continuă practic linia montanţilor posteriori şi încadrează stopurile, fapt care va ajuta Symbol să se diferenţieze mai puternic de Logan. În mod surprinzător însă, eleronul integrat în capota portbagajului dispare, aceasta fiind acum dreaptă.

Fără eleron spate, Symbol-ul arată cam banal

La interior nu remarcăm niciun fel de schimbare, dar maşina aflată în teste oricum s-ar putea să se ocupe doar de testarea aerodinamicii, fără a avea elementele noi din habitaclu.

Comparaţi cu actualul Renault Symbol

Ce părere aveţi, ce anume aţi dori să vedeţi şi pe Loganul nostru, preluat de la faceliftul lui Symbol?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.