Renault TCE 130 CP

Constructorul francez a prezentat primele date tehnice ale noului său propulsor, la mai bine de două decenii după ce facea furori cu un alt 1,4 turbo.

Renault TCE 130 CP Renault TCE 130 CP
Partea a efortului susţinut al producătorului din hexagon, noul 1,4 vine cu o putere demnă de un motor de 1,8 litri, un cuplu specific unui propulsor de 2.0 litri şi cu un consum de 1,6. Dezvoltat pe baza propulsoarelor pe benzină aspirate de 1,5 şi 1,6 litri de la Nissan, noul 1,4 este supraalimentat de un mic turbo, are deschidere variabilă a supapelor de admisie şi injectie multipunct.

Destinat clasei compacte, motorul va debuta pe noul Megane 3 şi va dezvolta 130 CP la 5500 rpm şi 190Nm la 2250 rpm, respectând normele de poluare Euro 5. Transmisia va fi asigurată de o cutie de viteze manuală cu şase trepte.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.