Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe

Renault se vede în faţa unei situaţii foarte ciudate, trebuie să schimbe numele unui model din cauza că o franţuzoaică, care poartă acelaşi nume, a reclamat faptul că nu vrea să îi apară numele pe o maşină.

Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe

Renault Zoe este numele vehiculului electric pe care constructorul francez vrea să îl lanseze în 2012. Zoe Renault este o franţuzoaică din Paris care nu are nici o legătură de rudenie cu familia fondatoarea a companiei auto, ba chiar din contră are o problemă. Astfel Zoe şi-a pus avocatul, David Koubbi, să trimită o somaţie către Renault pentru a obliga constructorul să renunţe la numele Zoe din nomenclatorul modelelor.

Mai mult decât atât, se pare că mai multe persoane care poartă numele Zoe au creat o petiţie online pentru a determina Renault să nu-l folosească pe o maşină. Conform siteului prenom.com numele Zoe este din ce în ce mai popular în Franţa, în 2008 3.497 de nou născuţi primind acest nume. Deocamdată nu s-a primit un răspuns oficial Renault legat de cum se va proceda în cazul neobişnuitei plângeri.

Renault Zoe a fost unul dintre conceptele electrice pe care constructorul le-a prezentat în trecut, alături de Fluence ZE şi Kangoo Express ZE şi Twizy. Primele două sunt pe punctul de a intra în producţia de serie, în timp ce ultimele, ceva mai futuriste decât primele, sunt deocamdată în stadiul de concept, deci există şanse ca Renault să nu trebuiască să se judece pentru că a folosit acest nume pe un model de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.