Renault Twingo

Daca in 2005 Renault a dorit cu ajutorul lui Clio sa uimeasca printr-un model de clasa mica care sa ofere un interior la fel de spatios precum unul compact, in 2007 la Salonul Auto de la Geneva, constructorul francez a revenit printr-un mini.

Renault Twingo Renault Twingo
Si nu orice mini, ci noua generatie a celebrului Twingo – monovolumul de segment A. Lung de 3,6m, lat de 1,64m si inalt de 1,47 m, interiorul sau se vrea a fi printre cele mai mari din segment, desi are o caroserie cu numai trei usi.

Interiorul este reproiectat neamintit prea mult de un alt model din gama Renault. Turometrul este amplasat deasupra coloanei de directie, pentru a fi cit mai aproape de privirea soferului si a-i aminti sa schimbe vitezele cind trebuie. Vitezometrul – analogic la concept, digital la versiunea de serie, se regaseste deasupra consolei centrale, exact linga displayul computerului de bord. Este o tendinta tot mai intilnita la modelele de clasa mini si mica, pe care Renault a imprumutat-o, cel putin pentru Twingo. Portbagajul are o capacitate intre 165 litri si 285 litri (daca se rabateaza bancheta), si poate ajunge chiar la 959 litri daca se renunta la bancheta spate. In functie de piata, Twingo va fi disponibil in sase versiuni de echipare, printre care se regaseste si cea GT – disponibila exclusiv cu motorizarea supraalimentata de 1,2 litri si 101 CP. Din gama propulsoarelor mai fac parte alte doua motoare pe benzina de 1,2 litri, dar mai temperate: una de 58 CP, iar alta de 75 CP. Avind in vedere ca este un model conceput in special pentru oras, s-a optat si pentru un diesel cu consum cit mai scazut: cel de 1,5 litri dCi care dezvolta 65 CP.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.