Renault Twingo RS

Renault a surprins pe toată lumea odată cu ocazia lansării noului Twingo din Slovenia când şi-a anunţat planurile de a dota modelul şi cu o versiune RS.

Renault Twingo RS Renault Twingo RS

Potrivit oficialilor francezi noul model va vedea pentru prima oară lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Geneva din martie 2008. Evident, cei de la Renault au fost zgârciţi pentru moment cu informaţiile, însă noul RS va avea aproape în mod sigur un motor turbo cu o putere mult mai mare decât cel de 1,2 litri şi 100 CP disponibil pe versiunea GT. Chiar dacă au existat zvonuri că se va folosi un 1,6 aspirat de 130 CP, acestea au o credibilitate mică luând în considerare inexistenţa acestui motor în gama Renault dar şi oferta concurenţei, compusă în majoritate din motoare turbo. Pentru a fi demn de gama RS, noul Twingo va avea în mod cert un motor de peste 150 CP.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, se aşteaptă ca Twingo RS să fie modelul ce se va asemăna cel mai mult cu Twingo Concept, prezentat în 2006 la Paris Show, cu linii agresive şi sportive, necesare pentru a face faţa unor modele precum Fiat 500 Abarth sau Suzuki Swift Sport, chiar dacă acesta din urmă din  punct de vedere al dimensiunilor poate rivaliza cu Clip Sport. Singurele detalii existente sunt referitoare la partea faţă, imaginea prezentată fiind surprinsă cu ocazia lansării noului Twingo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.