Renault Twingo – Startul producţiei

Autor: Bogdan Constantin 28 apr. 2007 Știri auto

Principalele modificări efectuate de constructorul francez în Slovenia constau în introducerea unor prese pentru prelucrarea pieselor mai mari, o instalaţie mai performantă de tratare a suprafeţelor şi construirea unei piste de încercări acoperită.

Pentru începerea producţiei noului Twingo, Renault a angajat 700 de oameni, care au fost specializaţi timp de 70 de ore la standardele constructorului din hexagon. Cei aproape 3000 de muncitori vor lucra în trei schimburi pentru a produce 210.000 de maşini pe an, Twingo 2 şi Clio 2.

Noul model se va vinde începând cu 15 iunie în Franţa, Italia şi Slovenia urmând ca din septembrie să demareze vânzările şi în restul Europei. Twingo 2 este cel de-al treilea model ce face parte din programul Renault Commitment 2009, anunţând startul unei ofensive de modele noi pe piaţa europeană. Dacă modelul vechi a avut un succes mare în Franţa, Germania şi Italia, noul Twingo se adresează unei clientele mai variate, având o sarcină foarte grea: aceea de a egala numărul de 2,4 milioane de maşini vândute din primul model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide