Renault: vom construi un model de oraş, mai mic decât Dacia Logan

Oficialii grupului Renault au dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Salonul Auto Paris 2014, că zvonurile despre un model de oraş mai mic decât Loganul au fost adevărate şi că lansarea se va face în 2015. Dar nu te bucura prea tare, fiindcă nu este vorba despre Dacia, cel puţin nu acum. Detalii în continuare.

Renault: vom construi un model de oraş, mai mic decât Dacia Logan Renault: vom construi un model de oraş, mai mic decât Dacia Logan

După câteva informaţii venite din surse neconfirmate şi publicate de britanicii de la AutoExpress, a venit momentul adevărului. Grupul Renault (care deţine şi Dacia, printre altele) va construi un model mai mic decât berlina Logan. Declaraţia a fost făcută în timpul Salonului Auto Paris 2014 de către Arnaud Deboeuf, şeful gamei Entry de la Renault, şi Jerome Stoll, directorul de vânzări şi marketing al grupului Renault.

Maşina, care nu are încă un nume (cel puţin pentru public), va fi lansată în anul 2015, dar – atenţie – nu va purta logoul Dacia, ci va fi introdusă mai întâi în India sub brandul Renault. Apoi, dacă vânzările vor fi bune, piaţa de desfacere pentru acest model se va extinde şi în Brazilia.

Cei doi au explicat această strategie prin faptul că India şi Brazilia au reglementări mai puţin stricte decât în Europa şi că e nevoie de timp pentru a vedea dacă un astfel de model ar fi viabil într-o piaţă unde sunt necesare investiţii suplimentare în materie de confort, emisii şi siguranţă. „În funcţie de ce se întâmplă acolo vom şti dacă un astfel de vehicul poate fi vândut şi altundeva în lume, dar e clar că există potenţial”, a completat Jerome Stoll.

Întrebat despre planurile de viitor pentru marca Dacia, Arnaud Deboeuf a declarat că piaţa din Europa nu va primi un model nou în următorii doi ani. În schimb, vor exista câteva ediţii speciale, precum noile Dokker Stepway şi Lodgy Stepway.

Ilustraţia de la începutul articolului a fost creată de Costel Camburu şi nu reflectă planurile Renault.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.