Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi să cumpere Fiat Chrysler

Francezii vor să iasă din umbra germanilor şi japonezilor şi să creeze un conglomerat care rivalizează cu Volkswagen şi Toyota

Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi să cumpere Fiat Chrysler Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi să cumpere Fiat Chrysler

Renault îşi propune să reînceapă discuţiile cu Nissan în următoarele 12 luni, ca un prim-pas în crearea unui conglomerat auto major. Planul lor include şi o ofertă de achiziţie pentru Fiat Chrysler, potrivit unui raport Financial Times, citat de Bloomberg. crearea noii alianţe, care va fi condusă de preşedintele Renault Jean Dominique Senard, a crescut încrederea că cele două companii pot înainta procesul de fuziune.

Un nou conglomerat format prin unirea Renault, Nissan, Fiat şi Chrysler ar putea crea un producător auto capabil să concureze împotriva giganţilor precum Volkswagen şi Toyota. 

Fiat Chrysler a anunţat deja că doreşte un parteneriat sau o fuziune, iar preşedintele grupului, John Elkaan, s-a întâlnit cu alţi rivali precum Peugeot, pentru discuţii în vederea unui deal. Acţiunile Renault au crescut cu 3,3% în Paris, în timp ce acţiunile Fiat au sărit cu 3,8% în Milano după anunţ. 

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.