Renault vrea să reînvie Lada după modelul aplicat la Dacia

Autor: Visan Marian 27 sept. 2018 Știri auto
Renault vrea să reînvie Lada după modelul aplicat la Dacia

În ultimul deceniu, Renault a investit 2 mld. $ în AvtoVAZ, fosta companie de stat a Rusiei care produce marca Lada, însă din cauza deprecierii puternice a rublei, a sancţiunilor economice impuse Rusiei şi prezenţei în creştere a altor constructori auto pe piaţa acestei ţări producătorul auto francez nu a obţinut rezultate prea bune, scrie Ziarul Financiar.

Lada, care în era comunistă deţinea aproape 20% din piaţa rusească, şi-a văzut cota de piaţă scăzând la 16% în 2014. În aprilie, Renault şi-a crescut participaţia în cadrul AvtoVAZ la 51%, iar acum producătorul francez este hotărât să redreseze Lada. Optimismul Renault se bazează pe succesul înregistrat în redresarea Dacia, marca românească pe care a achiziţionat-o cu 20 de ani în urmă. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide