Renault Zoe a câştigat cursa eco RAC Future Car Challenge

Autor: Iulian Dnistran 13 nov. 2012 Știri auto

Renault a câştigat a treia ediţie a concursului RAC Future Car Challenge desfăşurat în Marea Britanie cu modelul electric Zoe. Competiţia are ca scop testarea autonomiei vehiculelor cu emisii zero şi emisii scăzute într-un drum care are ca punct de plecare oraşul Brighton şi ca punct de sosire capitala Londra. În total, sunt parcurşi 103 kilometri.

Pe lângă premiul cel mare, Renault Zoe a mai câştigat la categoria „cel mai bun vehicul pur electric”, după ce a folosit cea mai puţină energie electrică pentru a parcurge cei 103 kilometri, dar şi premiul de „cea mai eficientă maşină mică din punct de vedere energetic”.

Categoria „cel mai bun vehicul comercial” a fost adjudecată de Renault Kangoo ZE, în timp ce Opel Ampera a câştigat la categoriile „cel mai bun vehicul cu autonomie extinsă” şi „cea mai eficientă maşină normală din punct de vedere energetic”.

Mercedes E300 Hybrid a câştigat la categoriile „cel mai eficient hibrid” şi „cea mai eficientă maşină de lux”, iar BMW 116d EfficientDynamcs a câştigat în clasa „cel mai eficient motor cu combustie internă”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide