Renovo Coupe – primul supercar electric pe care America îl dă lumii. VIDEO

Autor: Tudor Rus 20 aug. 2014 Știri auto
Renovo Coupe – primul supercar electric pe care America îl dă lumii. VIDEO

Probabil că v-aţi aştepta ca primul supercar electric american să se materializeze dintr-un proiect ultrasecret al vreunui derulat de unul din giganţii producători auto din SUA. Greşit. Renovo Coupe este progenitura celor de la Renovo Motors şi vei fi uimit de ce este în stare să facă.

Frumuseţea electricei alintată „The Coupe” provine din caroseria de Shelby Daytona CSX9000 însă adevărata operă de artă se găseşte sub învelişul exterior. Acolo, un set de baterii Li-ion alimentează o pereche de motoare electrice amplasate central – fiecare responsabil de câte o roată din spate. Ce primeşti, mai exact? Peste 500 CP şi un cuplu maxim de 1.356 Nm disponibil instant.

Renovo Coupe, văzut prin ochii celui care l-a creat

Într-o combinaţie balistică de frumuseţe şi bestialitate, Renovo Coupe accelerează mai repede decât poţi tu întoarce capul după ea pe stradă: sprintul de la 0 la 100 km/h durează 3,4 secunde iar viteza maximă este anunţată la peste 190 km/h, destul cât să lase în urmă o Tesla Roadster Sport. Masa totală contribuie şi ea serios la performanţe, mulţumită celor 1.475 de kilograme ale agregatului.

O sesiune de încărcare rapidă a bateriilor durează 30 de minute conform specificaţiilor oferite de producător, iar dacă v-a plăcut tot ce aţi citit până acum înseamnă că sunteţi încântaţi şi cu eticheta de preţ pe care este trecută suma de 529.000 de dolari pentru modelul ce va fi produs în serie limitată în Silicon Valley, de anul viitor. V-a pierit interesul? Poate vă convinge materialul video de mai jos:

The Renovo Coupe from Renovo Motors on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide