Repartizarea preţurilor la benzină redate în plinuri de combustibil pe cuprinsul Europei

Autor: Andrei Nan 27 feb. 2012 Știri auto
Repartizarea preţurilor la benzină redate în plinuri de combustibil pe cuprinsul Europei

Preţul mediu al benzinei în România este de circa 1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date făcute publice de către Comisia Europeană (CE). Printre statele în care preţul benzinei este unul mai scăzut faţă de media UE se numără şi Bulgaria şi Cipru, unde ea se vinde cu 1,27 euro, respectiv cu 1,28 euro pe litru.

În ciuda faptului că litrul de benzină costă doar 1,25 euro în România, atunci când vine vorba despre cât de multe „plinuri de benzină” poate face un român din banii de salariu, România se clasează pe penultimul loc al topului, depăşind doar Bulgaria.

La polul opus, cei care locuiesc în Luxemburg pot alimenta lunar o maşină cu cele mai multe plinuri de benzină, mai exact pot face 33 de plinuri, având în vedere faptul că salariul lor minim garantat lunar este de 1.801 euro. Ei sunt urmaţi în top de către irlandezi, care îşi pot alimenta maşinile cu 25 de plinuri de benzină în fiecare lună şi de către belgieni şi francezi, care pot face, la rândul lor, circa 22 de plinuri de benzină lunar.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide