Repartizarea preţurilor la benzină redate în plinuri de combustibil pe cuprinsul Europei

Un angajat român poate să îşi alimenteze maşina, din salariul minim garantat de către stat, cu doar aproape trei plinuri de benzină, fapt care ne plasează pe penultimul loc în rândul statelor membre ale UE, conform gândul.info.

Repartizarea preţurilor la benzină redate în plinuri de combustibil pe cuprinsul Europei Repartizarea preţurilor la benzină redate în plinuri de combustibil pe cuprinsul Europei

Preţul mediu al benzinei în România este de circa 1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date făcute publice de către Comisia Europeană (CE). Printre statele în care preţul benzinei este unul mai scăzut faţă de media UE se numără şi Bulgaria şi Cipru, unde ea se vinde cu 1,27 euro, respectiv cu 1,28 euro pe litru.

În ciuda faptului că litrul de benzină costă doar 1,25 euro în România, atunci când vine vorba despre cât de multe "plinuri de benzină" poate face un român din banii de salariu, România se clasează pe penultimul loc al topului, depăşind doar Bulgaria.

La polul opus, cei care locuiesc în Luxemburg pot alimenta lunar o maşină cu cele mai multe plinuri de benzină, mai exact pot face 33 de plinuri, având în vedere faptul că salariul lor minim garantat lunar este de 1.801 euro. Ei sunt urmaţi în top de către irlandezi, care îşi pot alimenta maşinile cu 25 de plinuri de benzină în fiecare lună şi de către belgieni şi francezi, care pot face, la rândul lor, circa 22 de plinuri de benzină lunar.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.