Reţeaua de încărcare Tesla Supercharger a ajuns în Europa

Americanii de la Tesla au adus în Europa prima staţie de încărcare din reţeaua Supercharger – care oferă curent gratuit pentru posesorii modelului Tesla Model X.

Reţeaua de încărcare Tesla Supercharger a ajuns în Europa Reţeaua de încărcare Tesla Supercharger a ajuns în Europa

Reţeaua de încărcare Tesla Supercharger – care oferă curent gratuit pentru proprietarii maşinii electrice Tesla Model S – a ajuns şi pe Bătrânul Continent, după ce a fost lansată în Statele Unite ale Americii.

Primele staţii ale reţelei europene Tesla Supercharger au ajuns în Norvegia. Potrivit celor de la Tesla, punctele de încărcare au fost amplasate în apropierea marilor oraşe şi a drumurilor circulate, astfel că 90% din populaţia Norvegiei se află la cel mult 320 de kilometri de o staţie Tesla.

Reţeaua Supercharger a fost lansată iniţial în Statele Unite ale Americii, iar scopul său este să ofere curent gratuit pentru cei care conduc modelele electrice produse de Tesla. O încărcare pe jumătate a bateriilor durează 20 de minute şi oferă o autonomie de aproximativ 200 de kilometri.

Reţeaua Supercharger urmează să se extindă în Marea Britanie în 2014.

Tesla Model S, sedanul electric produs de Tesla Motors, a fost lansat pe piaţa din Europa cu ocazia Salonului Auto Geneva 2013 din luna martie, cu un preţ de pornire de 64.760 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.