Reuters: Nissan extinde investigaţia asupra lui Carlos Ghosn la nivelul alianţei cu Renault

Investigaţia pornită de constructorul japonez Nissan privind faptele ilegale comise de executivul Carlos Ghosn va fi extinsă pentru a include şi finanţele alianţei cu Renault

Reuters: Nissan extinde investigaţia asupra lui Carlos Ghosn la nivelul alianţei cu Renault Reuters: Nissan extinde investigaţia asupra lui Carlos Ghosn la nivelul alianţei cu Renault

Investigaţia pornită de constructorul japonez Nissan privind faptele ilegale comise de executivul Carlos Ghosn va fi extinsă pentru a include şi finanţele alianţei cu Renault, informează Reuters citând surse. Este posibil ca astfel japonezii să caute o controlului deţinut de francezi asupra Alianţei.

Nissan a anunţat conducerea Renault că deţine dovezi asupra unor posibile nereguli la Renault-Nissan BV, compania olandeză care conduce operaţiunile alianţei, asupra căreia Renault deţine controlul final, ar fi spus trei persoane apropiate situaţiei.

Această comunicare de la CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa -  cândva protejatul lui Ghosn, vine în contextul în care constructorul japonez, la care Renault deţine o participaţie de 43,4%, a anunţat că o anchetă internă asupra lui Ghosn a scos la iveală fapte precum subevaluarea compensaţiilor sale cu 44 de milioane de dolari şi folosirea în scop personal a activelor companiei.

Saikawa a anunţat zilele trecute şi planul de a-l îndepărat pe Carlos Ghosn din conducerea Nissan.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.