REVA - maşina care merge cu apă

Cum ar fi dacă maşina ta ar folosi apă pe post de combustibil? Şi nu neapărat apă potabilă, ci de oriunde cum ar fi din mare sau de la ploaie?

Firma japoneză Genepax suţine că a construit o maşină, capabilă să funcţioneze cu apă datorită unei pile de combustie, denumită WES (Water Energy System).

REVA - maşina care merge cu apăMaşina electrică Genepax, prezentată în premieră la Osaka, are o autonomie de o oră cu doar un singur litru de apă şi poate atinge o viteză maximă de 80 km/h. Pila de combustie disociază oxigenul şi hidrogenul din apă, în urma reacţiei chimice rezultă energie electrică utilizată pentru alimentarea motorului electric.

Dacă întradevăr cei de la Genepax au dezvoltat un asemenea sistem, se rezolvă din start două probleme ale maşinilor propulsate cu hidrogen: eliminarea buteliilor de hidrogen lichid şi preţul “combustibilului”, apa găsindu-se din abundenţă.

Dacă maşina va fi prezentă în showroom-uri rămâne de văzut, Genepax sperând ca în viitor să colaboreze cu marii constructori auto japonezi.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.