Revine Ford la moda SUV-urilor ”pure şi dure” prin noul Troller T4?

Autor: Oraan Mărculescu 05 iun. 2014 Știri auto

De la început trebuie spus că noul Troller T4 le este destinat doar celor din America de Sud, Ford neavând intenţia să comercializeze pe alte continente această maşină cu aspect de offroader purist.

De altfel, Troller este o marcă braziliană, cumpărată de Ford încă din 2007, însă doar acum vorbim de primul model de serie dezvoltat de americani. Până acum, Troller T4 era un fel de copie de Jeep Wrangler, în timp ce noul T4 pare să reitereze legendarul Ford Bronco.

Care SUV-uri, care crossover-uri? Troller T4 arată a offroader adevărat, doar că mai modern

Aspectul mai bolovănos este modernizat, dar nu până acolo încât să rivalizeze cu SUV-urile moderne – de exemplu, faţă de Ford EcoSport, noul Troller T4 arată cu nişte decenii mai vârstnic. Dar, pe de altă parte, şi stilul mult mai robust te asigură că e cu mult mai capabil în teren accidentat.

Troller T4 se dezice de curentul actual din lumea SUV-urilor şi crossover-elor, care presupune caroserii autoportante, sisteme de tracţiune integrală gestionate electronic şi motoare downsizing. Practic, Troller T4 apelează la o reţetă sigură: şasiu separat, punţi rigide, sistem 4×4 mecanic cu reductor. Adică un concurent direct pentru Suzuki Jimny.

Garda la sol uriaşă, unghiurile de trecere foarte bune şi pachetul tehnic old-school sunt rare în zilele noastre

Motorizarea provine de la pick-up-ul Ford Ranger, fiind vorba de dieselul de 3,2 litri cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Valorile puterii şi ale cuplului nu sunt comunicate, dar oficialii nu uită să menţioneze prezenţa barelor de torsiune decuplabile, unghiurile de trecere foarte generoase sau pregătirea pentru dotarea cu snorkel, caracteristici care promit multe aventuri din partea lui Troller T4.

Simplist, dar, totodată, modern, Troller T4 le e dedicat celor care vor să evadeze din oraş direct în munţi şi prin noroaie

Mai rămâne doar problema preţului, pentru moment nefiind clar cât va costa noul Troller T4 sau care e data introducerii pe piaţa sud-americană. Oficialii Ford se declară, însă, încrezători în succesul noului model, Troller fiind un adevărat simbol offroad în Brazilia (acolo unde se desfăşoară anual competiţia Copa Troller).

Ce spuneţi:

AŢI VREA CA FORD SĂ VÂNDĂ TROLLER T4 ŞI ÎN EUROPA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide