Revine Opel Omega? Limuzina Opel ar putea fi bazată pe luxosul Cadillac XTS

Credeaţi că Opel Insignia este cel mai luxos Opel? S-ar putea ca la sfârşitul lui 2013 sau începutul lui 2014 acest lucru să nu mai fie valabil, deoarece sunt zvonuri că marca germană va reintra pe teritoriul berlinelor cu pretenţii de lux printr-un demn umaş al lui Opel Omega.

Revine Opel Omega? Limuzina Opel ar putea fi bazată pe luxosul Cadillac XTS Revine Opel Omega? Limuzina Opel ar putea fi bazată pe luxosul Cadillac XTS

Clasa mare e dominată în Europa de greii germani Audi - BMW - Mercedes-Benz, dar asta nu înseamnă că nu e loc şi pentru alţi jucători. Nu sunt puţini cei care consideră că General Motors are motive pentru a reintra în acest segment.

În SUA, concernul american a lansat pe piaţă luxosul Cadillac XTS, care împarte aceeaşi platformă cu Buick LaCrosse, care face o figură foarte bună pe piaţa auto din China. Aşa încât platforma tehnică a acestor berline de mari dimensiuni se pretează excelent pentru un al treilea model, destinat pieţei europene în principal.

Model care, conform unor recente zvonuri din Germania, este foarte posibil să readucă în actualitate denumirea Opel Omega, un model foarte îndrăgit în anii '80 şi '90. Noul Omega ar urma să ofere dimensiuni foarte generoase, cu o lungime de circa 5 metri şi un ampatament mare, precum şi un nivel de echipare standard extrem de bogat.

La nivelul motorizărilor, Omega este de aşteptat să ofere propulsoare puternice V6 şi turbo, de circa 300 CP, iar în domeniul diesel nu este exclusă montarea noului twin-turbo de 2,0 litri şi 195 CP, care face o figură foarte bună pe Opel Insignia BiTurbo. Din arsenalul tehnic credem că nu va lipsi tracţiunea integrală, precum şi cele mai noi sisteme de asistenţă în materie de siguranţă activă.

Rămâne de văzut dacă cei de la Opel ne vor gratula cu un concept-preview al noului vârf de gamă Omega la Salonul Auto Paris 2012 sau oficialii consideră că decizia de a readuce pe scenă un nou Omega e hazardată.

Întrebarea noastră este:

CREDEŢI CĂ E O IDEE BUNĂ REVENIREA PE SCENA AUTO A LUI OPEL OMEGA?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.